zaterdag 28 januari 2012

Zon, wandelen, kopje thee

Het gaat de goede kant op...! Ik merk wel dat ik heel voorzichtig moet zijn; voel aan mijn lichaam dat er telkens maar kleine beetjes energie zijn. Helemaal vergeleken met wat ik op goede dagen eigenlijk zou kunnen. Maar, toch juich ik stiekem - heel zachtjes... ;-) Want iedere dag gaat het weer een stukje beter.

Vanochtend had een vriend van mij een idee: "zullen we gaan high tea-en?" Ja, leuk!! En even later vroeg ik: "vind je het dan niet erg om deze kant op te komen?" Gelukkig vond hij dat niet erg - hij was er ook al niet vanuit gegaan dat ik een hele treinreis zou maken.
Al kletsend bedachten we dat het bos ook wel erg leuk zou zijn. High tea, dat moet je meestal reserveren en dat gaat vaak niet ineens spontaan. Dus het zou gewoon gezellig theedrinken, en wandelen in het bos worden.
Wandelen - en sowieso buitenzijn - vind ik heerlijk... En nu was het ook nog prachtig zonnig weer. Na een stukje wandelen hebben we heerlijk in het zonnetje op een bankje gezeten. Ogen dicht..... Lekker, die warme zon!
Weer een stukje wandelen en vervolgens ergens thee gedronken, en een stuk taart erbij. Mmmmm!
Vervolgens nog een stuk wandelen. De zon stond al lager, en wat is dat toch mooi in zo'n bos. Dat zijdelicht.... Als ik mijn fotocamera bij me had, kon ik een paar mooie foto's maken. Ik bedenk mij nu dat dat met mijn telefoon ook had gekund. Te laat ;-)
Na de wandeling bracht hij me naar huis en moest zelf door.

Thuis heb ik eerst even uitgerust. En bedacht toen dat ik nog wel puf had om te gaan stofzuigen (en... ik wilde even gebruikmaken van deze dag-met-meer-energie ;-) ). Dit lukte ( en vanochtend lukte het ook om wat schoon te maken). En gelukkig had ik een heel makkelijke maaltijd: restje van gisteren opgewarmd (spruitjes en kip), en erbij ovenfrietjes.
Nu hoop ik dat het vanavond nog lukt om te strijken.... Komende week lukt me dat niet, als ik zo in mijn agenda kijk (de rustmomenten staan ook in mijn agenda - bijv. 2 middagen waarop ik vrij ben en kan slapen). En de stapel strijkwas is inmiddels zo enorm gegroeid - een beginnetje maken zou handig zijn!

Heel fijn dus, èn lekker buiten geweest èn mijn huisje is ook weer schoon.

1 opmerking:

  1. Super om even buiten te zijn. Ik hoop dat je daar volgende week ook tijd voor hebt hoor.

    BeantwoordenVerwijderen