zaterdag 21 januari 2012

Dromen

Ik droom graag, en veel. Niet zozeer alleen 's nachts, zeker ook overdag. Even wegdromen, terwijl ik aan bijvoorbeeld toekomstplannen denk... Of, zoals vandaag, aan een fietsvakantie die ik in mei wil ondernemen. Mijn zus woont in de Bourgogne-streek in Frankrijk, en ik denk er al een paar jaar over om eens vanuit Nederland naar Frankrijk te fietsen. Misschien denken velen: "poeh, wat een eind!! Wat is daar nu zo plezierig aan??" Ikzelf merk dat fietsen mij een gevoel van vrijheid geeft. Ik vind het heerlijk om al fietsend te genieten van een mooie omgeving. Bovendien vind ik het heel ontspannend. Zoals een leus van een winkel voor fietsvakantie-benodigdheden: "fietsen maakt het hoofd leeg en het hart vol".
Nu is er een - ik denk - mooie route die leidt naar de omgeving van waar mijn zus woont. De route gaat over autovrije of -luwe wegen en door een groene omgeving. De gebieden zijn heel afwisselend.
Afgelopen week heb ik het routeboekje en een kaart van de omgeving (waar mijn zus woont) gekocht. Erg leuk om alvast te bekijken hoe deze route loopt, en wat je zoal tegenkomt.

Nu alleen nog hopen dat mijn kuitspieren snel herstellen...! Op de één of andere manier zijn bepaalde spieren in mijn kuiten overbelast geraakt. Ik ga nu wekelijks naar een fysiotherapeut. Zij masseerde afgelopen dinsdag mijn spieren los, en oohhhh... wat deed dat een pijn!! Pijn is natuurlijk niet fijn, maar - om het van de positieve kant te bekijken - de zere plek is nu wel gevonden. Ik had al maanden last, en ik wist maar niet waar de pijn nu precies zat, en vandaan kwam.
Op dit moment doe ik het even rustig aan, wat hardlopen en fietsen betreft. Even de spieren wat meer rust geven, en mogelijkheid tot herstel. Daarnaast heb ik rekoefeningen gekregen van de fysiotherapeut. En zij wilde dus de spieren losmasseren zodat de spanning eraf komt. Want op dit moment verkrampen de spieren telkens.

En ondertussen... droom ik lekker verder! :-)

1 opmerking:

  1. Veel plezier met dromen hoor! En hopelijk gaat het snel weer beter..

    BeantwoordenVerwijderen