dinsdag 2 november 2010

Biologisch... duur??

En weer een dag waarop ik nu net de boodschappen binnen heb.
Voor deze week heb ik 34,15 euro uitgegeven. Ietsje meer dan ik eigenlijk wekelijks aan boodschappen wìl uitgeven. Maar ik heb wel iets meer gekocht dan voor slechts 1 week. Mijn vriezer dreigde leeg te raken - en die is nu weer goed gevuld dus ;-)
Ook heb ik heel wat biologische producten gekocht. Ik dacht telkens: dat is mij te duur. Ik heb nl. een poos terug een hele tijd boodschappen gedaan bij de natuurwinkel, omdat ik een erg-moeilijk-te-volgen dieet aan het volgen was. Dit vanwege de CVS-klachten. Ik mocht toen o.a. geen azijn, gist, suiker en melk (daarnaast heel veel voedingssupplementen). En het liefst alles zo natuurlijk mogelijk. Het aantal producten dat ik "mocht" eten was heel weinig, en mijn kassabon juist heel hoog!
Maar.... nu probeer ik toch wat meer biologisch te eten. Ik kocht al bio- aardappelen en bio- eieren. En als het qua prijs niet te erg scheelde probeerde ik biologisch in te kopen. Nu heb ik de laatste 2 weken ook veel biologisch vlees gekocht, en net ook zuivel.

Verder lijkt mijn energieniveau weer iets meer op peil te raken. Hehe...!!
Zondag heerlijk gewandeld - wt is de herfst toch ontzettend mooi!! Al die verschillende kleuren - rood, oranje, geel. Zo'n warme gloed over de bossen en velden. En als dan ook nog de zon vlak voor ondergang knalrood kleurt.... dan ben ik intens gelukkig door wat ik zie!

Vandaag heb ik een "studiedagje". En dat schiet gelukkig aardig op. Terwijl de regen tegen de ramen kletterde, zat ik vanochtend en vanmiddag druk te denken, schrijven, typen en opslaan. Met een muziekje op, en een grote pot koffie ;-)
En ik ga nu nog even verder - voordat ik straks ga koken.
Fijne avond, allemaal!

2 opmerkingen:

  1. Leuk te lezen dat je ook echt probeert meer biologisch te eten. De reformwinkel is behoorlijk aan de prijs, maar er zijn ook andere oplossingen zoals Vanhavertotgort.nl, maar dan moet je wel ineens veel van iets kopen, want die doen alleen aan grootverpakkingen. Of Odinwinkel.nl , misschien is er een ophaalpunt bij jou in de buurt. Ik geloof erin dat je met elk budget biologisch kunt eten. Succes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij eten sinds een half jaar ook bio vlees en zuivel, en ja dat is duurder.
    Maar als je gewoon iets minder vlees eet scheelt het weinig.

    Groeten Herma

    BeantwoordenVerwijderen