donderdag 4 november 2010

Eetgroep

Sinds kort ben ik "lid" van een eetgroep. Die groep bestaat uit 5 vrouwen. We eten eens in de zoveel tijd (6 weken/2 maanden ongeveer) samen bij 1 van de leden thuis. Erg gezellig, en een verrassing wat degene die kookt/organiseert in petto heeft.
Het is toch een soort van "uit eten", ook al eet je bij iemand thuis.
Afgelopen weekend was de eerste keer dat ik mee deed. Het was een avond vol leuke en boeiende gesprekken en natuurlijk lekker eten (fondue dit keer).

Ik vind dit soort manieren van mensen leren kennen en samen iets doen erg leuk. Het is ook een vorm van consuminderen - je hebt er niet heel veel voor nodig.
Er zijn ook verschillende initiatieven om te wandelen met een groep. Dit soort dagen vind ik ook erg leuk. Je leert mensen kennen met heel verschillende achtergronden, beroepen, e.d. Die wandelingen kosten weinig - een kleine bijdrage voor de organisatie van de "vereniging". (ik geloof tenminste dat je het een vereniging noemt - een groep leden) En natuurlijk de reis ernaartoe. Maar de wandelingen worden over heel Nederland georganiseerd, dus er is altijd wel iets te vinden in je eigen buurt.

Zo merk je dat het-leuk-hebben-met-elkaar niet een kwestie is van veel geld uitgeven. ;-)

2 opmerkingen:

  1. Ik heb jaren een eetgroep gehad. We noemden dat het "kookkollektiefje".
    Wandelen ook veel gedaan in groepsverband. Van het ene station naar het andere station. NS had toen allemaal van die wandelingen van 5-20 km, dus er viel best wat te kiezen. Bestaat dat nog?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @ Arianne: Een beetje late reactie op je berichtje, maar hier dat toch antwoord ;-). Ja, de NS heeft nog steeds die wandelingen. Via "eropuit" kan je ze vinden - daar kom je via de NS site. De Wandelpool en Weekendhike zijn wandelgroepen die heel veel wandelingen aanbieden voor en door wandelaars.

    BeantwoordenVerwijderen