woensdag 22 juni 2011

Muesli

Als ontbijt eet ik graag muesli - met yoghurt of melk (of kwark). En nu zijn er in de supermarkt echt prachtige muesli's te vinden - met ook heel aanlokkende plaatjes op de voorkant van bijvoorbeeld erg blije, en o zo gezonde mensen. Aan deze geweldige muesli hangt natuurlijk een prijskaartje. En daar schrik ik toch vaak van. Mede daardoor pak ik toch meestal het meest eenvoudige pak van de plank (en ook omdat er aan veel soorten muesli naar mijn smaak erg veel suiker is toegevoegd).
Gewone 'basismuesli' wordt het dus voor mij. Zelf voeg ik daar dan noten en rozijnen aan toe. Alleen nu bedacht ik - nadat ik een reclame had gezien in een hardlooptijdschrift over zelf samen te stellen muesli - dat ik er zelf natuurlijk allerlei lekkers door kon mengen. Dus... ik op zoek naar al dat lekkers - en vooral: op zoek naar het schap waar dat zou staan. Al snel gevonden; bij de bakspullen. Sesamzaad, pistachenoten, vijgen, cranberries, walnoten, blanke rozijnen, zonnebloempitten, etc. Ik heb nu meegenomen: basismuesli, vijgen, gemengde noten, rozijnen en zonnebloempitten. Thuis alles gemengd - de vijgen kleingesneden. De ingrediënten nog even in een apart zakje, naast de basismuesli. En... dat wordt heerlijk ontbijten, de komende tijd!!

3 opmerkingen:

  1. Het doet me denken aan euhh.. hoe heet dat ook al weer. Granola? Schijnt ook erg makkelijk zelf te maken te zijn. Ik heb het nog niet geprbeerd, maar het staat wel op mijn verlanglijstje!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een goed idee. Ik weet dat er een speciale website is waar mensen hun eigen muesli kunnen samenstellen en kopen, maar zo is het veel goedkoper.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Misschien heb je een toko of turk in de buurt? Daar zijn dat soort dingen vaak veel goedkoper dan bij de bakspullen in de supermarkt!

    BeantwoordenVerwijderen