vrijdag 10 juni 2011

Engeland

Gisteren ben ik teruggekomen uit Engeland. Heerlijk gehad daar! Helemaal uitgerust. Ik was de weken voor vertrek behoorlijk druk met o.a. de opleiding. En ik was ook erg toe aan vakantie. Ik vind het dan erg fijn om er even helemaal tussenuit te zijn. Andere omgeving, ver weg van alles dat "moet".
Allereerst was ik 2 nachten en 1 volle dag in Londen, bij mijn "oud-au-pair-gezin". Erg leuk om hen weer te zien. Al bij de deur zei m'n "au pair mamma": "oh.. I haven't tidied up yet, we were too busy". Maar eigenlijk is het daar altijd een gezellige rommel, en daarin voel ik me prima thuis ;-). Ze hebben een heel groot huis - helemaal vergeleken met mijn appartementje. Behalve de woonkamer, is er ook nog een woonkamer waar een grote eettafel in staat, en dan is er nog de woonkeuken waarin ook een eettafel staat. In het souterrain is een ruime studeerkamer. En ik geloof ook nog een kamer wat vroeger de speelkamer van de kinderen was (ik ben niet in dit huis au pair geweest, en heb nooit de gehele "kelderverdieping" gezien). Boven zijn 3 slaapkamers en een badkamer. En op de 2e verdieping zijn 2 logeerkamers en een badkamer, en een grote zolderruimte.
Zaterdagavond wilde de familie graag "Britain's got talent" (t.v. programma) zien - en ik vond het prima mee te kijken. De 15jarige dochter was ook thuis - normaalgesproken zijn hun 2 dochters ongeveer 2 weken naar 'boarding school' en vervolgens een weekend thuis. Ze gaan ieder naar een andere 'boarding school'. De oudste dochter, bijna 18 jaar, is nu bezig met haar examens. Helaas kon ik haar daardoor niet zien. Volgende keer dan.
M'n "au pair ouders" vroegen me wat ik wilde doen, de volgende dag. Ik zei: "eigenlijk... heb ik nog helemaal geen plannen... Het lijkt me leuk om even in de buurt rond te lopen." We bedachten om gewoon een rustige dag te hebben. Hopelijk in de tuin. Maar... de volgende dag heeft het heel veel geregend!
Ik heb wel wat rondgelopen, tussen de grootste buien door. Erg leuk om rond te lopen door de buurten waar ik op 17/18 jarige leeftijd zoveel heb gelopen. Er is veel verandert. In de parken - de 'commons' zoals ze daar worden genoemd - zijn nu véél meer fietsers en hardlopers. Op straat zijn ook veel meer fietsers, en dus ook veel meer fietsbordjes. Ik kwam een bordje tegen met daarop: "city - 45 mins". In Londen fietsen lijkt me wel een hele uitdaging. Zó veel verkeer, overal om je heen. En dan nog de verwarring die het geeft dat je linksrijdt.
M'n oude buurtje is ook erg verandert. 't Is veel hipper geworden, met overal leuke cafeetjes en plekken om thee/koffie te drinken.
Zondagavond met de familie heerlijk gegeten. M'n "au pair mamma" kan goed koken. Ze had kip klaargemaakt in de oven, met een zoete marinade van o.a. gember, chili pepers, suiker. De vader en dochter aten snel hun bord leeg, want de dochter moest weer richting 'boarding school'.

En de volgende dag nam ik afscheid - en afgesproken te mailen en elkaar weer te zien - en ging ik met de 'tube' (metro) naar Liverpool Street Station. Ik was er veel te vroeg, en heb op mijn gemak koffie gedronken en voorbijgangers bekeken. Ook leuk om te doen, terwijl je wacht :-).
En vervolgens in de trein gestapt richting Cambridge. Bij een stationnetje ervoor moest ik uitstappen. Helaas vertraging. "Signalling problems", waardoor iedereen de trein moest verlaten en moest wachten op een volgende. En ook die volgende had vertraging....
Voor mij maakte het niet veel uit, maar de man van mijn vriendin zou me ophalen en zijn werk daarvoor onderbreken. Ai.... Maar goed, ik kon weinig aan de situatie veranderen. Gelukkig leven we in het tijdperk van de mobiele telefoons, en is het dus mogelijk om te laten weten wat er aan de hand is.

De volgende dagen bracht ik door bij mijn vriendin, haar man, en hun 3 maanden oude baby. Voor het eerst zag ik de baby - wat een lief, mooi meisje! - en zag ik mijn vriendin als "mamma". Heel speciaal!
Bijgekletst met mijn vriendin. En meegeholpen met o.a. baby in badje doen.
Verder heel rustigaan gedaan. In de tuin gezeten, gelezen, lekker uitgeslapen, etc.

Gisteren ben ik weer teruggekomen uit Engeland. En vanavond ga ik weer weg. Naar een zgn. 'fietsreparatieweekend'. Het is al heel lang een wens van mij om meer te weten te komen over fietstechniek. Ik fiets graag, en ik zou graag regelmatig op de fiets erop uit trekken... maar ik wil bij evt. fietspech me kunnen redden. Deze cursus is een basiscursus.
Dus... nu even inpakken en klaarmaken voor komend weekend.
Fijn Pinksterweekend allemaal!  

1 opmerking:

  1. Wat leuk om met zo'n doel naar Engeland te gaan. En zo te lezeb heb je genoten. Stoer hoor, dat je je gaat verdiepen in de fietstechniek! Ik ben niet zo van zulke dingen maar ik bewonder je wél! Veel plezier!!

    BeantwoordenVerwijderen