zaterdag 9 oktober 2010

Weekboodschappen weer binnen

Vanmiddag ben ik boodschappen gaan doen. Eerst naar de markt, voor groente en fruit. Ik was verbaasd toen ik het bedrag hoorde dat ik moest betalen: 6,35 euro! Okee, nu weten jullie nog niet wat ik daarvoor had gekocht. Hetvolgende:
* 1 kilo Elstar appels
* 4 bananen
* 1 doosje bosbessen
* 1 doosje aardbeien (heel veel zaten erin) - voor maar 1 euro!
* 1 grote winterwortel
* 1 heel grote "bos" bleekselderij

Erna meteen door naar de supermarkt, voor de rest van de boodschappen. Omdat ik vorige maand m'n slag geslagen had tijdens de actieweken van de supermarkt, had ik nog heel wat eten in de vriezer en in het voorraadkratje. Brood ook nog volop in de vriezer. Gehakt was in de aanbieding (ik kocht 300 gr. voor 1,19 euro). Verder appelkoeken voor nog geen 60 cent!! Chocola bleek ook in de aanbieding. Nouja, zonder werkelijk àlles op te noemen.... De totale prijs in de supermarkt was 14 euro. Dus in totaal (met dat wat ik op de markt kocht) heb ik aan voeding voor komende week 20,35 euro besteed!
Het geeft een heel goed gevoel - vooral ook het idee om dus gezond en lekker te kunnen eten (en... gevarieerd) en dat hoeft helemaal niet duur te zijn.

4 opmerkingen:

 1. Dat is niet duur voor een week eten. Ga je dan van de markt eerst weer naar huis, en daarna naar de supermarkt?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Even een vraag uit eigenbelang: Uit welk land kwam het gehakt? Snel rekenen..... 3,3*1,19 is 3,93 euro per kilo. Wij krijgen als boer zijnde ongeveer 3,20 per kilo. En daar zitten de dure stukken die voor 12 euro per kilo verkocht worden ook bij!
  Ik vind het zelf ook moeilijk hoor om goekoop èn verantwoord in te kopen...... Het lijkt niet mogelijk om alles goed te doen. Een tip misschien voor de consuminderaars met auto: producten bij de boer kopen, dat is vaak ook niet duur!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Nicole: de markt en de supermarkt zitten gelukkig vlakbij elkaar - dus eerst naar de markt en dan de overige boodschappen bij de supermarkt.
  @ Maaike: Ik heb niet gekeken waar het gehakt vandaan komt... erg he? Tja.. dat is niet zo bewust inkopen doen. Ik kijk wel vaak naar de prijzen van bio-vlees. Soms is het ineens in de aanbieding of is het toch nog heel goed te doen qua prijs. Maar laatst stond ik aarzelend met spekblokjes in mijn handen - de biospekjes kostten zo'n 3 euro en de normale iets meer dan 1 euro (als ik het goed onthouden heb). Dan kies ik toch voor de goedkopere. En dat heeft weer te maken met dat ik niet een super riant salaris heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Moeilijk is het hoor, om bewust inkopen te doen. Ook die aardbeien; het is helemaal geen aardbeienseizoen, dus ze komen òf van ver òf uit een kas......... òf bij Maaike uit de vriezer! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen