woensdag 2 maart 2011

De zon..!

Aahhh... wat een heerlijke dag!! Het voelde 's middags al echt lente-achtig aan. En hopelijk is de lente nu dan ook echt in aantocht.
's Ochtends op de fiets was het nog flink koud. Ik had besloten om niet mijn muts op te zetten, maar op dat besluit kwam ik al snel terug! Toen ik langs het open veld de weg naar beneden suisde, waren mijn oren bijna bevroren...
Eenmaal op mijn werk, en weer lekker opgewarmd en met de kinderen wat gedronken en gegeten, gingen wij rond 9:45 uur naar buiten. En veel kinderen dachten ook wel zonder muts en/of sjaal naar buiten te kunnen. Dat zijn dan met sommigen van hen 'leuke' onderhandelingsmomentjes. Terwijl ik met M.(3 jaar)  aan het onderhandelen was... nam deze onderhandeling een voor mij verrassende wending. M. was zonder muts of sjaal naar buiten gegaan, hij vertelde me dat hij die niet had meegenomen. Ik keek in zijn postvakje, en daar lag een zakje met wèl een sjaal en handschoenen. Ik ging naar buiten met de sjaal, en vroeg aan M. of hij die wilde aandoen. "Nee", zei hij. Ik: "het is erg koud, je krijgt het anders veel te koud en kan dan niet lang buitenspelen... Als je te koud bent, is het niet meer leuk." Maar nee... hij wilde geen sjaal om. Even later: "ja, ik wil mijn sjaal om!" Verbaasd zei ik: "oja? Waarom nu wel?" M.: "Omdat C. ook zijn sjaal om heeft!"
Aah, dat werkt toch het beste - een stoere vriend die wèl zijn sjaal wil dragen! Ben ik even blij dat C. zo'n koukleum is... ;-) En de kinderen hebben nog lang en met veel plezier buitengespeeld....

En morgen heb ik een dagje 'vrij'. D.w.z. dat ik aan mijn opleiding ga werken. En daarnaast ook een rondje hardlopen en boodschappen doen.
Ik hoop dat ik de supermarkt nog kan vinden - ik heb namelijk al anderhalve week geen boodschappen gedaan! (12 dagen!) Dat is nog eens besparen...
Nu vraag je je misschien af: hoe kan dat nou?? Wat heeft ze dan gegeten??
In het begin natuurlijk wel verse producten. Maar erna houdbare producten. Ik drink veel houdbare melk. En met havermout vind ik dat erg lekker als ontbijt. In de diepvries lag nog voldoende brood. In de koelkast kon ik verschillende soorten fruit goed bewaren (mandarijnen, appels). Ik had pastasaus ingevroren. En regelmatig heb ik ook groente in de diepvries liggen. Verder een keer pannenkoeken met appelmoes gegeten. En spekjes met groente en rijst...
Nu probeer ik weer voor meer dan 1 week in te slaan. Of in elk geval voor zo lang mogelijk.

Nu moet ik wel eerlijk zeggen: 1 belangrijk deel van mijn voorraad was al na 1 week op. Dit was de chocola. Toen ik afgelopen weekend bij mijn moeder logeerde, kreeg ik chocola mee terug. Dat kwam dus héél erg mooi uit.

2 opmerkingen:

  1. Lekker hè, dat lente-zonnetje!
    Ik vind het erg netjes, 12 dagen zonder boodschappen. Ik probeer wel eens een hele week met alleen maar brood halen. Dat levert dan ook wel goede bespaarweken op; vooral als het geld het einde nadert. Ik heb ook laatst pannenkoeken gebakken. Kon ik 3 dagen van eten. Top toch?!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Niet naar de supermarkt gaan werkt fantastisch om geld uit te sparen! Ik ga voortaan nog maar 1 x in de veertien dagen voor de grote boodschappen in plaats van wekelijks. In die tweede week eten we dan voorraad op.

    BeantwoordenVerwijderen