dinsdag 22 maart 2011

Creatief met restjes

Na het schoonmaken van mijn keuken kwam ik een heel aantal "restjes" tegen. Nog een bodempje bruine bonen in een pak, wat sperziebonen in de vriezer, een bodempje pannenkoekenmix in een pak, wat witbroodmix, etc. Dus, deze week probeer ik deze restjes op te maken. En dat gaat tot nog toe redelijk goed!
Zaterdag at ik 3 pannenkoeken, die ik nog kon maken met het restje pannenkoekmix.
Zondag aardappelen, koolvisfilet (lag nog in vriezer) en een potje rode kool.
Maandag, en ook vandaag: saus van bruine bonen, uitje, tomatenpuree, sperziebonen, paar cherrytomaatjes en wat stukjes appel, met rijst erbij.
En morgen: spagetti met pesto en pijnboompitten, champignons en geraspte kaas met een salade.
Vrijdag waarschijnlijk soep met brood.
Zaterdag: het restje witbroodmix om daar een pizza van te maken. Met erop: tomatenpuree, groente, ansjovis, olijven, etc. Met een salade.
En zondag zou ik aardappel-uit-de-oven kunnen maken, en eten met kruidenboter (wat ik nog heb), wat groente en vlees of een vegetarische burger erbij.

Zo zijn de restjes weg, en heb ik bijna niets hoeven weggooien. 't Is deze week ook veel vegatarisch dat ik eet - vorige week heb ik vrij vaak vlees gegeten.
Zometeen even boodschappen doen, maar dat zal dus niet veel zijn... aangezien ik nog zoveel in huis heb wat eerst op moet.

Ik vind het vaak erg leuk om recepten te verzinnen met wat ik nog heb. Soms moet je dan even heel creatief gaan nadenken... maar blijkt er nog iets heel smakelijks te maken met ingrediënten die je al een hele tijd ergens hebt liggen.

3 opmerkingen:

  1. Altijd leuk, roeien met de riemen die je hebt! Maakt je inderdaad, zoals uit jouw blogje blijkt, supercreatief!! En de portomonaie vind het ook heel leuk....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Daarmee kun je het inderdaad wel even uithouden! En restjes wegwerken geeft ook nog eens een opgeruimd gevoel. Dubbel profijt dus!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind het altijd prachtig om te lezen, hoe mensen met restjes de heerlijkste maaltijden maken. Zelf vind ik dat heel moeilijk, want ik ben totaal geen creatieve kok. Mijn maaltijden zijn vooral heel goed 'gaar', en dat is het dan wel.

    BeantwoordenVerwijderen