zondag 28 augustus 2011

Buiten

Gisteren een dagje veel buiten geweest.
's Ochtends hardgelopen met de loopgroep. Dit ging bij mij niet echt - ik was moe en mijn spieren deden pijn. Een loopmaatje werd tijdens de training erg duizelig en het was voor haar verstandiger om te stoppen en terug te lopen. Ik ben met haar meegelopen. Veiliger, en ook gezelliger.
Eenmaal terug, terwijl zij aan een kopje thee met koekje zat, kreeg ze weer kleur op haar gezicht. Ze voelde zich ook steeds beter, gelukkig maar.

's Middags, na even thuis op bed gelegen te hebben (doe ik meestal na hardlooptraining), ben ik gaan wandelen met een jongen uit het fietsgroepje. Erg gezellig, en een mooie wandeling. De heide bloeit nog steeds. En met de wolken en stukjes blauw erboven vind ik het echt heel mooi om te zien. Al die kleuren: paars, blauw, wit, gelig van het zandpad, en heel veel kleuren groen.
We zijn rond 18 uur naar het dorp in de buurt gelopen, hebben daar een frietje gegeten. Erna weer terug naar het natuurgebied. Onderweg kregen we een enorme plensbui over ons - maar gelukkig wisten we net op tijd een bushokje te bereiken om te schuilen.
Erna liepen we het natuurgebied in. En wat mooi is het dan! Heel stil, een soort mysterieuze sfeer, veel groene soorten mos...
We zijn naar een observatiepost gegaan en hebben daar gekeken naar de wilde dieren die langzaam maar zeker te voorschijn kwamen. Een wild zwijn met jongen, reeën, edelherten... Zo vredig grazen ze op de weiden....

Een heel leuke dag vond ik het.
En vandaag? Eerst lekker uitgeslapen. En zometeen ga ik wentelteefjes maken. Veel zin in! Eens wat anders dan gewoon brood. En even koffiezetten.
En vanmiddag aan de studie. Ik heb een planning gemaakt voor de komende weken. Eind september heb ik een grote toets. En nu probeer ik de te leren stof te verdelen over de komende weken. Maar ik ga ook nog 2 weken met fietsvakantie....

Ik wens jullie een fijne zondag toe!

3 opmerkingen:

 1. succes met studeren en een fijne vakantie (met hopelijk wat beter weer....).

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gezonde dag, met veel beweging! Ik vind het ook echt als een leuke dag klinken!

  Vlijtig Liesje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Naar dat ze zo duizelig werd. Volgende keer druivesuikersnoepjes meenemen!

  Je beschrijft het zo mooi, dat natuurgebied. De hei bloeit inderdaad nog.

  BeantwoordenVerwijderen