zondag 21 augustus 2011

Fietsweekend

Afgelopen vrijdag vertrok ik 's ochtends naar mijn werk,.... met  5 tassen en een tent aan/op mijn fiets! Een beetje gek voelde het wel, om zo met volbeladen fiets aan te komen. Maar ook leuk, want ik had het vooruitzicht op een fietskampeerweekend.
Wat superlief was, was dat de coördinator van mijn werk mij de eerste paar uur vrij gaf zodra ze hoorde dat ik het weekend ging kamperen (en mijn kampeerspullen meenam naar het werk). Ik mocht dus om 10 uur beginnen, ipv 8:15 uur. Ook smste mijn collega 's ochtends nog om door te geven dat er een kindje ziek thuis bleef, en dat ze het daarom wel nog iets langer met z'n 2en konden redden... "doe maar rustig aan" schreef ze. Wat een topcollega's toch!

Goed, na een korter-werkdagje-dan-normaal fietste ik na werktijd door een prachtig stukje natuur naar de camping. Ik zette mijn tent op, zette een kop thee (met behulp van het brandertje), at nog wat brood (met de lunch had ik een magnetronmaaltijd gegeten) en ik voelde me al redelijk 'thuis' in mijn tentje.
De volgende dag vertrok ik bijtijds naar de volgende camping. Daar kwam een grote groep fietskampeerders samen. Ik was gelukkig ruimschoots op tijd en kon mijn tentje dus nogmaals opzetten.
Rond 10 uur vertrokken we in kleinere groepjes. Ik koos voor de 'langzame groep'. Het was nl. mijn eerste keer dat ik met een weekend als dit meeging, en ik wilde liever de tocht makkelijk kunnen bijhouden dan heel erg mijn best te moeten doen om de anderen te kunnen bijhouden.
Nou, die 'langzame groep' vond ik nog best wel snel gaan, hoor. We hebben, met een paar stops tussendoor, ongeveer 85km gefietst.
Na een douche op de camping konden we aanschuiven voor een heerlijke maaltijd bereid door een groepje vrijwilligers. Echt superlekker gegeten - en er was méér dan voldoende. Als eerste gang vele lekkere tapasgerechtjes. Erna keuze uit 2 soorten soep (ik koos voor mosterdsoep). Vervolgens paella (maar doordat ik al zoveel van al die lekkere tapashapjes had genomen zat ik al behoorlijk vol). En er waren nog verschillende soorten vlees. En als nagerecht chocolademousse met een soort romige saus. Maar toen kon er gewoonweg niets meer bij, ik zat helemaal vol.
We hadden het enorm getroffen met het weer. Een prachtige zonnige dag, en we konden met de heel grote groep buiten aan lange tafels eten.
's Avonds nog een kampvuur.

Vanochtend heb ik het heel rustigaan gedaan. Beetje langer geslapen, rustig ontbeten en de tent opgebroken. Alle fietstassen weer op de fiets gehesen.
Nu bleek een collega heel toevallig op dezelfe camping aanwezig te zijn. Dus bij haar in de caravan een kop koffie gedronken.
En samen met één van de groepsleden via een mooie weg teruggefietst.

En nu kijk ik terug op een heerlijk weekend. Een mooi voorproefje voor mijn fietsvakantie. Al zal dat niet met een groep zijn.
Ik ben ook erg blij dat het allemaal gelukt is. Het is soms de vraag of het qua energie/vermoeidheid allemaal gaat lukken. Nu is mijn basisconditie goed (ik denk ook wel beter dan gemiddeld). En dat geeft me wel het gevoel dat het moet gaan lukken. Nu wil ik er wel goed voor zorgen dat ik ook weer uitgerust kan beginnen aan de werkweek. Gelukkig morgen nog een dagje vrij. Alleen een vergadering 's avonds.

3 opmerkingen:

 1. Heerlijk, zo'n weekend.
  85 kilometer is nog best pittig om te fietsen, maar in het peleton fietst het altijd wel prettig.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er heel geslaagd uit, dit weekend! Smaakt naar meer.....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat leuk om te doen, Mosterdzaadje. En logisch, dat je mosterdsoep neemt ;-)
  Ik vind kamperen sowieso altijd al gezellig, lekker dicht bij de natuur, maar met de fiets is het helemaal fijn, dat je gewoon bij huis opstapt en bij je bestemming afstapt.
  Naast in NL heb ik ook in Engeland en Ierland wel gefietst. Heerlijk. En mijn echtgenoot was altijd een echte wereldfietser, die is geloof ik wel in 35 landen geweest. Maar tegenwoordig gaat hij lekker met mij mee met de boot, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen