vrijdag 2 september 2011

Het begin

En ja hoor... Het begin is er! Begin van mijn vakantie. Heerlijk, het idee dat de hele vakantie nog vóór me ligt. Ik kan het me zelfs nog herinneren hoe dat voelde toen ik nog heel jong was. Het begin van een 6-weken-lange zomervakantie. Nu duurt deze vakantie natuurlijk niet 6 weken, maar het gevoel van dit begin is denk ik wel ongeveer hetzelfde.
Afgelopen week had ik echt last van werk- en studiestress. Maandag was mijn op-één-na-laatste-werkdag. En ik zat te bedenken wat er nog af moest vóór de vakantie, en welke voorbereidingen er gedaan moesten voor de eerste week nà mijn vakantie. Nou, toen bleek dat er voor de maandag na mijn vakantie iets ingeleverd moest bij mijn manager. En de woensdag erna een oudergesprek, dat nog moest worden voorbereid. De vrijdag na mijn vakantie een teamdag, waar ik een presentatie doe. Ook daarvoor wilde ik nog iets in elkaar zetten - een stukje meer tekst waarover ik na moest denken. En natuurlijk, de opleiding.... Heel wat leerwerk en opdrachten.
Maar.... ik was zoooo toe aan vakantie........ 

Maandag tussen het werk door het één en ander proberen voor te bereiden - lukte niet echt vanwege een drukke groep. Dinsdag thuis huiswerk en leerwerk gedaan - en het voorbereidingswerk. Woensdag opleidingsdag. Erg leuk om iedereen weer te zien!! Heel veel informatie gekregen over alles wat het komende leerjaar gaat gebeuren. En dat is best veel!! 's Middags gewoon les. En erna was ik echt totalloss....
Donderdag lukte het leren niet echt. Dus boodschappen en klusjes gedaan. En vandaag gewerkt - we hadden 's middags ons jaarlijkse feest. Veel ouders waren van de partij, met hun kinderen natuurlijk. Ook veel broertjes en zusjes die al niet meer bij ons komen - erg leuk om hen ook weer te zien. Wat groeien kinderen toch hard - nadat ze 4 geworden zijn en dus weggaan bij ons schieten veel kinderen ineens zo de lengte in...! Maar dan superschattig als een 5 jarige mij - haar 'oude' (nouja... oud?? ;-) ) "juffie"- nog heel lief komt vragen of ze met het poppenwagentje uit onze poppenhoek buiten mag rijden. :-)
We hadden vanmiddag enorm veel geluk met het weer. Heerlijk zonnig en warm. Iedereen zat dus in de tuin, een groot springkussen stond op het gras, en er was ook volop gelegenheid tot spelen met zand en water.
Het thema was Muziek. Ouders die een instrument spelen konden het mee brengen. Er was een ouder met een harp, één met een dwarsfluit, m'n collega had een saxofoon mee en ook een trompet en blokfluit. Natuurlijk konden de kinderen ook muziek maken; met trommels, fluiten, sambaballen, tamboerijnen, etc. In een optocht liepen ze door de tuin.
Heel veel ouders, en ook mijn collega's en ik, hadden hapjes mee gebracht.

En nu, na al dat gewerk, gestudeer, en dit leuke jaarfeest... nu even twee weken niets van dat alles!
Zondag vertrek ik op de fiets, en fiets ik in 2 weken langs mooie plekken hier in Nederland. Ik ga logeren bij vrienden en familie, maar ook op campings. Tentje mee dus, en pannetjes, etc.
Ik ben heel benieuwd hoe het zal zijn. Hoewel ik alleen ben, ben ik nog nooit in mijn eentje op vakantie geweest. Ik ging altijd of met iemand samen, of met een groepsreis o.i.d. Wie weet bevalt het goed, zo in mijn eentje. En zo niet, tja... dan weet ik dat ook ;-)

4 opmerkingen:

 1. Nederland is zo mooi, het lijkt mij geweldig leuk om zo'n fietstocht te maken.
  Veel plezier en heel mooi weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wens je heel veel leuke uurtjes toe. Nederland is een geweldig fietsland toch? het is je van harte gegund!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wens je een hele fijne vakantie! Wel apart, omdat verder iedereen juist weer is begonnen! Maar jij hebt het nog.

  Vlijtig Liesje

  BeantwoordenVerwijderen