zondag 1 juli 2012

De groenste sportschool....

.... is gratis!! Gewoon lekker buiten hardlopen :-) (of fietsen, of wandelen...).
Al jarenlang doe ik aan hardlopen. Sommige periodes fanatieker dan andere. Ooit heb ik een 10km- prestatieloop gelopen, in 59 minuten. Dat was in 2005 en ik was er toen heel blij mee, met dat resultaat. In de maanden ervoor liep ik 3x per week, en ik volgde een schema dat ik van de loopvereniging had. Ik hield me toen heel strak aan het schema - en of het nu mooi weer was of regende, ik liep.
In de jaren erna heb ik misschien nog een paar keer 10km gelopen tijdens een duurloop, maar de laatste jaren lukte mij dat niet meer. Ik probeerde op te bouwen, maar 10km was telkens te veel.

Maar nu, deze week, gaat het erg goed qua hardlopen! Afgelopen dinsdag heb ik heel fijn gelopen: 8,8km in 58 minuten. Het ging erg lekker, het was zonnig, en de omgeving is prachtig. Kortom: genieten!! Waarom al die mensen toch naar een zweterige sportschool gaan??? ;-)

Gisteren heb ik aan het begin van de avond gelopen. Ik stippelde vantevoren een route uit. Vanuit mijn huis ben ik al snel in het bos. Ik zag meteen een eekhoorntje vlakbij :-). Ik liep langs mooie uitkijkpunten. Langs weiden met paarden, en ook veel veulens. Vervolgens een stuk langs de weg. En een volgend stukje bos. Rustig en mooi, stil. Langs een kasteel/landgoed. Het laatste deel was ongeveer 4,5km langs een weg, maar ook mooie bossen en weiden aan weerszijden.
Ik liep mijn hoofd leeg - gedachten ebben weg tijdens het lopen. Volkomen 'in het hier en nu'. Gewoon lopen, meer niet. Soms ging het als vanzelf, soms merkte ik dat ik moe werd en was het zwaarder.
In totaal heb ik gisteren 9,6km gelopen! Dat is dus al bijna 10km.
Het is altijd de vraag hoe ik herstel, en of het de keer erna ook zo lekker gaat of dat het dan beter is korter te lopen.

3 opmerkingen:

 1. Oh heerlijk zeg, ik geef je groot gelijk. Ook ik "sport" het liefst in diezelfde groene sportschool. Vandaag op de skeelers en vanavond nog wandelen met Tukker in het bos. Je knapt er heerlijk van op en het kost geen cent!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Netjes!! Ik loop zelf ook al jaren hard en ook de ene keer fanatieker dan de andere keer. Eens liep in een kwart marathon in 1:01:53 hahaha, daarna heb ik nog eens een kilometer of 15 kunnen lopen. Nu loop ik gewoon braaf een rondje van ongeveer 4,5 km en verbaas me er telkens over dat ik dat ondanks maanden niet trainen, toch gewoon kan lopen. :)
  Maar ik train ook graag binnen hoor, in de klimhal ;-) (zolang er in Nederland nog geen bergen zijn haha)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Trudy, ik las net je stukje over het skeeleren... geweldig! Knap dat je dat kan. Ik heb het een paar keer geprobeerd, maar echt goed ging het niet. Een keer in Londen tijdens een aupair-jaar, samen met aupair- vriendinnen. Het ging nauwelijks, maar lol hadden we wel ;-)

  @ En route naar Rebelse Eenvoud: ik verbaas mij er ook vaak over, dat je lichaam kennelijk 'onthoud' hoe het ook alweer ging en dat het dat kan. Lopen gaat telkens goed, ook na maanden niet trainen.

  BeantwoordenVerwijderen