dinsdag 31 juli 2012

Consuminderen... maar wel genieten!

En toen was het ineens ruim 3 weken later....! Na een heel drukke periode tijdens de afronding van de opleiding, kon ik dan ein-de-lijk op 8 juli mijn scriptie inleveren. Op 11 juli een presentatie gehouden. Hiervoor kreeg ik een 9!! Ik was er zelf ook heel tevreden over. Over de scriptie ook, en mijn docente ook. Ze had zelfs helemaal geen op- of aanmerkingen. Best vreemd om zulke reacties of resultaten te krijgen.... Op de middelbare school had ik vaak nèt een voldoende, en zo ook tijdens mijn HBO- opleiding.
Na de drukke periode was ik eerst heel moe. Ontlading, ontstressen....
Wel ook veel leuke afspraken gehad de afgelopen periode. En de komende periode ook nog.

Afgelopen weekend heb ik met 4 anderen gefietst. We fietsten naar Loosdrecht, en hebben daar overnacht op een natuurkampeerterrein bij een fort. Erg leuk!
Onderweg ernaar toe hebben we koffie gedronken bij een zgn. Rustpunt. Particulieren stellen hun erf en/of tuin open, voor fietsers/wandelaars om daar even te kunnen uitrusten onder genot van kop koffie of thee. Je vindt er vaak ook informatie, of producten die verkocht worden. En ik vind het zelf gewoon heel leuk om zo een kijkje te nemen op een boerderij of in een mooie tuin. Wij zaten in een prachtige tuin vol met wilde bloemen, overal paadjes die leiden naar zitjes. De bewoners hadden ook muffins voor bij de koffie. Zo'n Rustpunt is niet iets om rijk mee te worden. De koffie/thee wordt voor een klein bedrag verkocht. Wel is het heel leuk om op deze manier van de omgeving te kunnen genieten. En de bewoners delen graag hun mooie plek. En kunnen op deze manier bijvoorbeeld producten verkopen. Ik heb weleens bij een fruitkwekerij koffie gedronken en een appel voor erbij gekocht. Bij het Rustpunt waar we nu waren werden ansichtkaarten verkocht.
Hieronder een foto van een stukje van de tuin:


Even later hebben we op een prachtige plek gepicknickt. Lekker aan de rivier, in het gras. Kijkend naar de meerkoeten en mooie blauwe libelles.
's Avonds gekookt op het brandertje. Tortellini met makreel en paprika en ui. Makkelijk klaar te maken, en lekker.
Op deze manier kun je op goedkope manier toch een heel leuk weekendje weg hebben.
De volgende dag ben ik nog langs vrienden in Haarlem gereisd. De fiets mee in de trein, wat prima te doen is. In deze periode is het vrij rustig in de trein, viel mij op.

Volgende week ben ik 2 dagen achter elkaar vrij, doordeweeks. Ook dan ga ik er met de fiets (en een vriendin) op uit. Het wordt dan een fietstocht langs de Linge.
Dus de tent en overige kampeerspullen zijn inmiddels goed gedroogd en kunnen opnieuw ingepakt.
Nog een paar dagen werken, het weekend met andere leuke plannen (etentje met de hardloopgroep en een dagje weg), dan nog 1 dag werken en weer kamperen :-).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten