donderdag 10 februari 2011

Veranderende prioriteiten....

Het is alweer even geleden dat ik een blogstukje schreef.... Ik was even heel druk met o.a. werk en opleiding. In de maand januari was ik veel ingeroosterd, en ernaast had ik ook nog de opleidingsdagen en het huiswerk. Dat slokte veel tijd en energie op. De eerste week van februari had ik vakantie opgenomen. En daar was ik toen heel erg aan toe! Heerlijk uitgerust bij vrienden in Engeland. En ook wat bijgewerkt voor de opleiding - nu het huiswerk weer redelijk op orde, gelukkig.
De opleiding bevalt me nog steeds heel goed, ook al kost het wel behoorlijk veel tijd (wel iets meer dan ik had verwacht). Maar het geeft zoveel nieuwe input. Heel interessante theorie - vernieuwende ideeën. Ineens kijk ik heel anders naar de manier waarop ik werk.
De eerste 2 maanden kwam er vooral ontzettend veel 'losse' informatie op me af. Maar nu zie ik steeds meer de verbanden. En is het ook steeds 'eenvoudiger' om het toe te passen in de praktijk. En er reflectieverslagen over te schrijven. In april is de eerste grote toets... Ik ben heel benieuwd hoe dat zal gaan!

Het consuminderen gaat nog steeds heel goed. Maar... ik merk wel dat mijn prioriteiten wat verandert zijn. Ik had eigenlijk een streefbudget voor voeding van 30 euro per week. Maar, ik merk toch graag zoveel mogelijk biologisch te willen eten. Het lijkt me gezonder voor mezelf en beter voor het milieu. Dus nu geef ik gemiddeld ongeveer 40 euro per week uit aan voeding.
Ik drink voornamelijk thee, water en soms dixap. En koffie - de koffie mag van mij wel wat beter van kwaliteit zijn.... Ik kan daar ook echt van genieten, 's ochtends een kop koffie. Maar verder drink ik nauwelijks alcohol of sap of frisdrank.
Mijn voorschotbedrag voor energie was met 30 euro verlaagd, dat scheelt natuurlijk enorm. Verder koop ik weinig kleding en extra's.

De buffer is alsmaar aan het groeien - dat geeft een heel zeker gevoel.
En ik ben ook aan het sparen voor een nieuwe fiets. Die kan ik hopelijk in het voorjaar of begin van de zomer kopen.

Consuminderen heeft heel veel te maken met prioriteiten stellen. Wat vind ik belangrijk? Waar wil ik mijn geld aan uitgeven?

2 opmerkingen:

  1. Ik ben het helemaal met je eens! En ik ben nieuwsgierig naar de aankoop van de fiets: ga je die ook consuminderen? Tweedehands of nieuw? Streef je naar een bepaald model?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Haha... die fiets, daar consuminder ik dus niet mee ;-) Ik wil heel graag een fiets voor zowel woon-/werkverkeer als ook langere afstanden (weekend fietsen of fietsvakantie). Lijkt me ideaal om een heel comfortabele fiets voor deze doeleinden te kopen. Wel duurder dan een "eenvoudige" fiets - maar dan blijft het een "feestje" om te fietsen :-)

    BeantwoordenVerwijderen