woensdag 16 februari 2011

Lente...?

Wat een heerlijke dag vandaag!!
Helaas veel binnen geweest, want vandaag was mijn opleidingsdag. Maar eenmaal vrij besloot ik terug naar huis te lopen (ik was met de bus naar het hoofdkantoor van mijn werk gegaan, want mijn fiets had weer eens kuren.... een gebroken spaaknippel zorgde ervoor dat mijn wiel ineens wat krom werd). Het was heerlijk om te wandelen, zo na een lange dag school. Het lijkt ook al echt lente te worden. De vogels hoor ik al rond 6 uur 's ochtends vanuit de bomen rond mijn huis. En ook toen ik terugwandelde kwetterden overal vogeltjes.
Ik hoop op mooi weer morgen, dan kan ik tijdens een pauzetje (ik heb morgen een "studiedag") even gaan hardlopen. Wat is buitenzijn toch fijn - vooral als het lente aan het worden is.

Of eigenlijk, tijdens àlle seizoenen. Elk seizoen heeft wel wat... De winter met de knisperende kou, en afgelopen winter ook weer mooie sneeuwdagen. Of de zomer waarin al het groen zo mooi diepgroen wordt. Alle kleuren die zo helder zijn... Of de herfst met weer heel andere kleuren. En dan al die paddestoelen - tijdens sommige jaren echt een enorme verscheidenheid aan paddestoelen....
En dus nu het prille - héél prille - begin van de lente. De natuur die ontwaakt, na de winterslaap.
Ik ben erg blij met de verschillende seizoenen. Ik heb eens een jaar in San Francisco gewoond, en daar waren niet echt verschillen tussen de seizoenen. In november kon je nog op het strand liggen, in februari ook. Ook heel fijn hoor! Maar daar werd ik me er wel van bewust dat juist die jaargetijden zo mooi zijn. De veranderingen.... De natuur die echt een cyclus doormaakt. De hele natuurlijke omgeving die verandert...
En sowieso werd ik mij tijdens perioden dat ik in het buitenland woonde er erg bewust van dat in Nederland zoveel moois is. Alsof je even "weg" moet zijn om nog extra te waarderen hoe mooi je leven "thuis" is.

En nu? Lekker languit op de bank.... Een welverdiend relax-avondje ;-)
Fijne avond allemaal!

1 opmerking:

  1. Hoi! Ik zag op de blog van "de uitdagingen van dappertje dat je een award gewonnen had en ik werd even benieuwd naar jou. Nou wat je schrijft kan ik me helemaal in vinden. Ik vind het ook lekker, die seizoenen. En, net zoals jij omschrijft, ze hebben allemaal wel wát! Fijn weekend, geniet ervan!

    BeantwoordenVerwijderen