vrijdag 11 mei 2012

Vakantie!!!

Jaaaaaa!!!!! Zoooo lang naar uitgekeken - en nu eindelijk lekker vakantie!!! En ook nog eens ruim 3 weken! Superfijn :-)
Een paar weken geleden had ik een ambitieuze planning gemaakt - wat ik nog allemaal wilde doen vóór mijn vakantie. Want er waren heel wat opdrachten voor de opleiding die nog af moesten... En het bleek dat mijn scriptie op 6 juni in een ver stadium moest zijn (concept moest dan af zijn... dàt lukt niet, weet ik nu).
Daarboven op had ik opeens een gesprek met mijn manager, vorige week. Er zou iemand moeten worden overgeplaatst, en er werd aan mij gedacht. Vanwege de pedagogische kwaliteit die ik kan bieden, op die andere locatie. Maar ohjee...!! Dat zag ik helemaal niet aankomen, en... ik wìl helemaal niet weg. Ik vind mijn werkplek erg fijn - en het is een stabiele factor in een tijd waarin ik de ene opleiding afrond en de volgende begin. Poeh... het gesprek met mijn manager gaf veel stof tot nadenken.
Gelukkig hoorde ik deze week dat het voorlopig nog niet nodig is - en... het dilemma is ook voorgelegd aan mijn collega's. Het komt vast allemaal goed - en er komt vast een oplossing waar iedereen zich in kan vinden.

Deze week nog volop drukte. Werk, opleiding, etc. En drukte en besparen/ consuminderen... dat is niet altijd een goede combinatie. Daar kwam ik gisteren achter.
Normaal gesproken maak ik wekelijks lijstjes voor de boodschappen, en voor wat ik iedere dag ga koken/eten. De broden verdeel ik in porties van 5 of 6 boterhammen, en stop ik in zakjes in de vriezer. Zo haal ik iedere dag een zakje uit de vriezer, en heb elke dag lekker (en dus niet te droog) brood. Precies voldoende groente en fruit, zodat ik niets hoef weg te gooien (of enorme hoeveelheden hoef te eten om het maar niet te laten bederven - maar dat ik ook niet halverwege de week zonder groente/ fruit zit).
Maar deze week.... liep het qua organisatie wat minder soepel. Gisteren kwam ik thuis, en het stonk in mijn keuken. Ik wist niet waar naar. Ik ging op zoek. Nee, het was niet het vuilniszakje... Waar kwam het toch vandaan? Ik deed het krat met reservepotjes/blikken etc. open (ik heb geen kelderkast ofzo), en zag daar een grote stronk broccoli die er wat gelig uitzag. Ik rook eraan... bah!! De stank was gelocaliseerd! Ineens herinnerde ik het mij: bij het boodschappen opbergen was mijn koelkast te vol, dus had ik de broccoli daar even neergelegd. Te lang.. dus.
Jammer hoor - eten weggooien.
Ook vandaag kwam ik erachter dat ik niet helemaal goed had ingekocht. In de koelkast lag een vol pak karnemelk. Morgenochtend vertrek ik voor 3 weken op vakantie. Dat pak moet dus nog even leeggedronken.
Gelukkig kon ik iets van de koelkastinhoud kwijt aan de buurvrouw.

En de komende 3 weken dus lekker fietsen en kamperen!! Zoveel zin in!
Tijdens fietsvakantie koop ik ook heel exact in. Want alles neem je mee op de fiets. Dus 1 tomaat, 1 ui, etc. Iets meer misschien, we zijn met z'n drieën. Twee vrienden fietsen mee.

Nu nog hopen op mooi weer!

Tot over 3 weken!

1 opmerking:

  1. Fijne vakantie gewenst! Wij hebben vanaf donderdag, en dsn 2 1/2 week. Ik kijk er ook echt naar uit.

    BeantwoordenVerwijderen