zondag 15 april 2012

Bijzonder

Op deze grijze (er hangt een heel donkere wolk boven de flat) zondagmorgen zit ik wat te mijmeren. Heerlijk is dat! Even je gedachten gewoon maar laten gaan.... Is ook wel nodig, want het was weer een drukke week. Tijdens de opleidingsdag, afgelopen woensdag, kregen mijn klasgenoten en ik te horen wat we deze laatste periode nog gaan doen en dienen in te leveren. Dat wisten we al wel, maar ons geheugen werd nog even opgefrist:
- een beroepsinformatiemarkt rondom een thema (ons groepje heeft als thema: 'natuurbeleving in de kinderopvang') - dit is een presentatie voor collega's, managers en andere belangstellenden.
- een coachingsopdracht (die rond ik de komende weken af, en het verslag kan dan ingeleverd)
- een opdracht over Video Interactie Begeleiding (die wil ik ook in de komende weken doen)
- ikzelf zal nog een opdracht over taalontwikkeling gaan maken en inleveren
- er wordt nog een rollenspel - met acteur - gehouden. Mijn klasgenoten en ik hebben allen een casus ingeleverd en in een rollenspel spelen we die casus uit. Het gaat er dan om hoe je feedback geeft/ ontvangt. Erg leerzaam.... maar rollenspelen vind ik altijd wat spannend. (het scheelt dat ik voor deze rol gewoon mezelf mag spelen ;-) )
- een praktijkonderzoek/ scriptie. Eind juni zal deze klaar moeten zijn. Ik ben nog nauwelijks begonnen..... Waarom zorgt een scriptie toch zo vaak voor stress?? En zo'n onderdeel is natuurlijk altijd pas aan het einde van een opleiding.... Zo'n spreekwoordelijk zwaarwegend laatste lood(je).
Gelukkig straalt onze docent alsmaar uit dat ze alle vertrouwen heeft in ons - en dat werkt motiverend! Ik begin zelf soms ook te geloven dat het allemaal gaat lukken.
Alleen - ik heb wel een vakantie gepland...! 3,5 week in mei. Nu kan je denken: is dat nou wel zo slim??? En dat dacht ik ook. Maar.... ik denk dat het misschien zelfs heel slim is, want: dan ben ik er even helemaal uit, om vervolgens weer fris de allerlaatste puntjes op de "i" te zetten. En mocht het voor eind juni tòch niet lukken - mijn docent liet al weten dat je het ook best voor half juli mag inleveren.

Op 12 september zal dan de diploma- uitreiking zijn. Wie had dat nou nog gedacht - op mijn 34e nogmaals een diploma in ontvangst nemen?? Goed, laat ik even niet teveel gaan dromen, maar eerst maar eens zien dat het lukt - dat papiertje behalen!
Maar.... in september begint òòk een volgende opleiding. Na lang nadenken, en ook rekenen of het financieel wel allemaal haalbaar is - en in de tussentijd flink sparen, heb ik besloten om een droom in vervulling te laten gaan. Ik ga de opleiding Speltherapie volgen. Nog even geduld, want het intakegesprek moet nog gepland worden en plaatsvinden.... Maar het lijkt mij een heel mooie en interessante opleiding. Maar ook een enorme uitdaging! Geen idee of het allemaal gaat lukken. Naast werk, huishouden, sociale leven, sport, etc. Het vergt behoorlijk wat discipline en doorzettingsvermogen. En geen idee of ik dat allemaal kan. Dan zou ik kunnen denken: ik vind het te spannend en doe het maar niet. Maar ik wil de stap wagen. Ik wil door met leren, en ook met dromen over een eventuele andere toekomst (wat werk betreft). Meer in de richting van wat mij ècht ligt. En wat ook beter bij me past - want ik kan nu wel zeggen (na zo'n 10 jaar werken in de kinderopvang): het is zwaar werk, helemaal als je last hebt van het chronische vermoeidheidssyndroom (en de klachten die daarbij opduiken).

Dus, de komende maanden zullen best spannend worden. Eerst nog de fietsvakantie, in mei. Ik ga met 2 anderen fietsen naar mijn zus en haar vriend - zij wonen in Frankrijk. Ik heb er ongelooflijk veel zin in. Het lijkt mij een erg mooie route. Een groene route - weinig langsrazend verkeer, veel stilte en natuur. Hopelijk ook mooi weer. De tent en kampeerspullen mee. We zijn al druk bezig met erover nadenken en alvast wat dingen plannen. Bijv. zoeken naar leuke 'groene' kleine campings. Als iemand een idee heeft? Campings zoals de nederlandse natuurkampeerterreinen, maar dan in België en Frankrijk. In Frankrijk heten ze geloof ik 'aires naturelles'. Maar ik heb er op onze route nog niet veel gevonden. Wel via E.CEAT een paar mooie plekken.
En na die route te hebben gefietst komen we aan bij mijn zus en haar vriend. Erg leuk om hen weer te zien - ik heb de laatste tijd veel aan ze gedacht. Want.... mijn zus wordt mamma!!! En ik dus tante!!! Voor het eerst, en dan ook nog eens dubbel. Ze verwachten namelijk een tweeling.
Erg bijzonder en leuk. Ik kan niet wachten tot het zover is, maar aan de andere kant gaat het ook weer allemaal heel snel. Wennen aan het idee: tante worden, mijn zus mamma, mijn ouders dus voor het eerst opa en oma.... Heel leuk allemaal!

En nu? Aan de studie!

1 opmerking:

  1. Klinkt goed, die vakantie! En wat betreft je opleiding: Heel veel succes hoor!!

    BeantwoordenVerwijderen