donderdag 6 januari 2011

Dilemmaatje

Inmiddels is 2011 voor mij al hard van start gegaan.... Het werken gaat gewoon door, het studeren ook weer opgepakt na een kleine pauze rondom de feestdagen.
En terwijl de sneeuw en het ijs langzaamaan aan het dooien is, droom ik soms stilletjes van toekomstige vakanties. Niet dat die plannen altijd doorgaan hoor! Soms ga ik gewoon in mijn gedachten op reis. Zoals in het nummer dat Melanie ooit zong: "Carolina in my mind" (trouwens, door meerdere artiesten gezongen, ik ken het alleen van Melanie). Inmiddels ben ik al in mijn hoofd op fietsvakantie geweest in Griekenland, Portugal en Spanje. Heerlijk hoor! Hahaha.
Maar... ik heb besloten nog niets vast te leggen, en gewoon lekker al die reisinfo via internet rustig door te lezen....

Vanmiddag had ik één van mijn buren op de thee. Ik had zijn appartement al eens bekeken - en het was erg leuk en ook wel vreemd om een precies hetzelfde appartement zo heel anders ingericht te zien. Dit vond hij ook, toen hij het mijne zag. "O, gelukkig", zei hij "jij hebt ook nog verfresten op de bovenruitjes". Hij vond de keuken erg mooi, bij hemzelf zat nog de oude standaardkeuken. Leuk, om te horen. En ik kijk nu zelf ook even met andere ogen naar mijn woning. Door het klussen dat ik had gedaan, zag ik vooral wat er nog allemaal moest gebeuren. Die lijst werd voor mijn gevoel alleen maar langer i.p.v. korter. Steeds weer zag ik nieuwe klussen, als ik eens goed rondkeek.
We hadden het ook even over de ramen. Na de laatste V.v.E. vergadering hadden we het met nog een eigenaar even over de wens om HR++glas te laten zetten. Het zou heel mooi zijn als we ergens korting zouden krijgen vanwege het laten plaatsen bij meerdere appartementen tegelijk. En als er dan ook nog subsidie beschikbaar is.... Dat is natuurlijk helemaal mooi.
Nadat deze buurjongen weg was, heb ik op internet gekeken wat de kosten zouden kunnen zijn, voor het vervangen van mijn ramen in HR++ ramen. Ik schat dat de kosten tussen 1500 en 2000 euro zullen zijn. Dat zou net iets meer zijn dan de buffer die ik tot nog toe heb gespaard. Hmm.... Dan zou het dus zijn: "weg buffer!" Maar ook "hallo dubbele isolerende ramen!"
Dilemma.... Wat te doen??
Goed, ik heb nog bedenktijd. Pas in maart (of later) zal de volgende V.v.E. vergadering zijn.

Het zou wel een heel mooie investering in mijn woning zijn. En het verlaagt de energiekosten. Bovendien draagt minder stoken bij aan met milieu.
En, misschien heb ik inmiddels het vertrouwen dat ik een kleine buffer kàn laten groeien tot een degelijke buffer....?

1 opmerking:

  1. Ik vind het ook altijd leuk om bij buren te zien hoe hetzelfde huis ook kan worden ingericht.

    Lagere energiekosten zijn altijd prettig natuurlijk.

    BeantwoordenVerwijderen