maandag 15 april 2013

Beginnende lente

Ja, beginnende lente... ook al is die officieel al zo'n 3 weken geleden begonnen. Maar het was telkens nog zó koud. Gisteren had ik pas helemaal het lente-gevoel toen mijn lief en ik een fietstocht maakten. Ineens komt de natuur ook helemaal tot leven. Hoor en zie je veel meer.
Op mijn fietstochtjes richting werk zie ik nu ook weer regelmatig de groene specht - mooie vogel toch! Met het knalgroen in zijn verenkleed.

En ondertussen heb ik al een hele tijd niet geschreven - want tjonge... wat een drukte! Met een lichaam dat regelmatig 'hapert' (door de CVS-klachten, chronische vermoeidheid) voelt het voor mij al snel als 'topdrukte'. Er is a.h.w. een potje met energie, maar daar zit niet zo heel veel energie in. Dus wat er is probeer ik zo goed mogelijk te besteden. En op dit moment gaat het vooral naar werk en studie. Ik 'bezuinig' vooral op sociale afspraken, om mezelf op die manier wat 'lucht' te geven. Maar dat is natuurlijk niet altijd leuk.... En al helemààl niet om telkens 'nee' te zeggen, terwijl je het zo graag wilt. Maar goed - werk en studie combineren en daarnaast voldoende tijd met elkaar doorbrengen... Op een gegeven moment is de tijd en energie 'op'. Of zou je zeggen 'vol'? ;-)

Maar... wanneer ik dan aan het studeren ben, en ik luister bijvoorbeeld naar pianomuziek van Gonzales (aanrader!) en ik kijk af en toe naar de koolmeesjes die druk af en aan vliegen naar/van het nestkastje op het balkon.... Dat zijn geluksmomentjes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten