dinsdag 22 januari 2013

Sneeuw

Een behoorlijk dik pak sneeuw ligt er buiten. En ik zit nog heel eventjes lekker warm binnen... Om straks richting mijn werk te fietsen. Of stukken te wandelen met fiets aan de hand. Gisteren was dat op delen van de fietsroute wel veiliger, leek mij.
Het is alweer een hele tijd geleden dat ik schreef. In november. Dat komt vooral omdat het even druk was met werk en studie, en ook omdat ik erg weinig energie had. Daarnaast ook veel last van slaapproblemen - slapeloosheid 's nachts, en juist weer erg moe overdag. Deels met CVS te maken, deels misschien ook wel met de winter... Ik werd er af en toe echt 'tureluurs' van. Ik wist precies wat nodig was: nl. goede nachten slaap. Maar dat lukte simpelweg niet. Wanneer je op een gegeven moment merkt dat door die slaapproblemen alles minder goed gaat (minder helder in je hoofd, dagen nauwelijks kunnen volhouden, snel prikkelbaar, overal tegenop zien omdat er maar een piepklein beetje energie beschikbaar is...), nou... daar word ik dan best wanhopig van. Gelukkig kreeg ik medicatie voorgeschreven zodat het wel weer beter zou gaan met slapen. Alleen het duurde toch nog zo'n maand voordat die medicatie een beetje ging werken. Of zou m'n lichaam toch weer wat 'normaler' zijn gaan doen...? Inmiddels gaat het heel wat beter. Nog wel merk ik dat ik veel rust/slaap nodig heb. Dus af en toe lig ik wel 12 of 14 uur op bed. Dat komt in de loop der tijd ook wel weer goed - ik bedoel, dat het weer iets 'normalere' nachten worden (8 of 9 uur zou mooi zijn - blijft er ook nog wat 'dag' over ;-) ).

Vlak vóór kerst is mijn lief bij mij ingetrokken. We hebben nog wel beiden een huis, maar zijn vooral bij mij. Erg gezellig! Samenzijn... Na het werk thuiskomen, en het huis is al verwarmd, de lichten zijn aan, en mijn lief staat te koken voor ons. Of andersom, natuurlijk - hij komt thuis in een warm huis waar ik sta te koken.
Natuurlijk is het ook wennen. Beiden woonden wij al geruime tijd alleen, en in die tijd heb je natuurlijk je eigen gewoontes en structuren ontwikkeld. De ander doet dat net even anders dan dat je zelf gewend bent. Daar hebben we het regelmatig over. Je ontdekt dan niet alleen een 'nieuw' deel van de ander, maar ook weer een stukje van jezelf. Bijv. bepaalde gewoontes die eigenlijk best heel belangrijk voor je zijn. Die een soort 'rust' bieden.
Na zo'n eerste samenwoon-maand was bij ons beiden de conclusie dat het ons goed bevalt! :-)

1 opmerking:

  1. het lijkt me echt wennen. Maar als je jezelf kan blijven en je eigen rustmomenten hebt, bevalt het dus wel?

    Nachtrust is zo belangrijk hè? En ja, als je daar medicijnen voor nodig hebt is dat gewoon zo want anders wordt je echt prikkelbaar. Herken ik wel :-)

    BeantwoordenVerwijderen